Best beoordeelde aanbieder van houtpellets in Nederland

Zweedse Pellets steunt ‘Elk kind een bal’

Kinderen bewegen te weinig!
Het zal vast niet een verassing voor je zijn; kinderen bewegen steeds minder. Uit een onderzoek bleek zelfs dat 85%(!) van de kinderen te weinig beweging krijgt. Zowel sporten als buiten spelen wordt onder kinderen steeds minder populair. Dat terwijl we allemaal weten hoe belangrijk sporten met andere kinderen is voor hun sociale ontwikkeling. Daar moet iets aan gebeuren! Daarom steunen wij ‘Elk Kind Een Bal’.

Elk Kind Een Bal
Stichting ‘Elk Kind Een Bal’ geeft kansarme kinderen de mogelijkheid om te sporten. Met de focus op: (de naam zegt het al) balsporten. Want sport is de basis om te verbinden, te inspireren en vooral; om kinderen weer in beweging te krijgen. De projecten van dit goede doel zijn erg breed en de insteek is anders.

Projecten
Zo probeert de stichting in Nederland vooral kinderen achter hun beeldscherm vandaan te halen en voor een bal te zetten en ze het nut van gezond sporten te laten zien. Hoe anders is de focus in landen als Brazilië, Zuid-Afrika en Jordanië, waar kinderen van van alles en nog wat een voetbal proberen te maken om lekker buiten te kunnen spelen. Lekker buiten voetballen in plaats van binnen zitten? Dat hoef je tegen deze kinderen geen twee keer te zitten. Daarom probeert Elk Kind Een Bal daar juist zelfgemaakte ballen in te ruilen voor gloednieuwe Derby ballen en de kinderen perspectief te bieden en hun talenten te laten ontwikkelen.

Ambassadeurs
Ondertussen is de stichting in zowel Nederland als internationaal een groot succes. Dat mag ook wel, met grote namen als ambassadeurs. Een kleine greep uit deze grote namen: voetballers Davy Klaassen en Karim El Ahmadi, handbalster Laura vd Heijden en hockeyster Laura Schoenaker.

Ook benieuwd naar hun laatste projecten? Bekijk hier hun Facebookpagina voor het laatste nieuws: Facebookpagina Elk Kind Een Bal

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,-