Over Zweedse Pellets

Leuk dat je meer wilt weten over Zweedse Pellets. Wij zijn Hendrik en Gepke en op deze pagina vertellen we jou graag wat meer over waarom we zijn begonnen en waar onze producten vandaan komen.

Waarom wij zijn begonnen met Zweedse Pellets

Hendrik en Gepke van Zweedse Pellets
Hendrik & Gepke, oprichters van Zweedse Pellets

Veertien jaar geleden na het kopen van een huis in Zweden, kwamen ook wij achter de geweldige voordelen van een pelletkachel. In Zweden is het al sinds de jaren ’80 normaal om je huis met pellets te verwarmen, een trend die pas de afgelopen jaren in Nederland vaart heeft gekregen. In het begin hadden wij veel problemen met de pelletkachel. We kwamen er achter dat dit simpelweg was omdat we slechte kwaliteit pellets gebruikten.

Na jarenlang verschillende merken pellets uit te proberen zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij Fågelfors pellets. Sinds deze ontdekking zijn we nog meer fan van het stoken op pellets!

Het vooroordeel dat ‘als ze iets doen in Zweden, ze het ook goed doen’ bleek ook in het geval van hun pellets te kloppen. De meeste pellets die in Nederland worden verkocht hebben vaak buitensporig hoge roetgehaltes, een hoge vochtwaarde of is gemaakt van geen schoon hout. Slechte pellets in je kachel zorgen voor storingen, het sneller kapot gaan van de schroef en zorgt voor veel warmteverlies zoals wij dat aan den lijve moesten ondervinden..

Met deze pellets uit Zweden werden we een nog groter fan van onze pelletkachel! Zo hebben we in 2014 dan ook besloten om ons huis in Friesland te verwarmen met een pelletkachel. Eenmaal in Nederland met een stevige voorraad pellets meegenomen uit Zweden, wilden we ons enthousiasme graag delen met andere liefhebbers van pelletkachels.

Zo gezegd, zo gedaan. Na een leuk bezoek aan de leverancier Lars-Ola uit Fågelfors, konden we los. Onze technisch onderlegde zoon Jelle maakte de website zodat we onze Zweedse Pellets met andere pelletkachel fans konden delen. We doen alles zelf; van het importeren, tot klantcontact en bezorging. Zo willen wij ervoor zorgen dat we die Zweedse kwaliteit altijd kunnen waarborgen!

Amper een jaar na het begin vallen de pellets dan ook erg in de smaak bij onze klanten. Uit meer dan honderd recensies geven klanten ons gemiddeld een 9,8! We zijn blij dat zoveel mensen nu ook kunnen genieten van pellets die langer branden en een kachel die langer meegaat!

Naast Fågelfors pellets wilden we Nederland dan ook voorstellen aan meer brandproducten van Zweedse kwaliteit. Daarom leveren we nu ook houtbriketten uit Fågelfors met een enorm hoge verbrandingswaarde en schoon hout!

Fågelfors Hyvleri

Onze pellets komen rechtstreeks van de producent in Zweden. Dit zorgt er voor dat we je een erg scherpe prijs kunnen geven en tevens garant kunnen staan voor pellets van hoge kwaliteit.

Fabriek in Zweden
De voorkant van de fabriek, in traditioneel Zweedse stijl.

Fågelfors Pellets heeft altijd een grote voorraad pellets ter beschikking. In ons depot in Friesland zijn er standaard 200 pallets (10.400 zakken) beschikbaar.

Over de fabriek

Genoemd naar het dorpje Fågelfors waar het bedrijf gevestigd is, houdt de familie Svensson zich al generaties bezig met de verkoop van houtproducten. In 1985 is hier de houtpellet aan toegevoegd. Met meer dan 25 jaar ervaring en een continue drang om zichzelf te verbeteren, hebben ze het proces weten te perfectioneren. Dit zorgt voor een hoog verbrandingsrendement en de laagste aswaarde. Klik hier om meer te weten te komen over de samenstelling van de pellets.

Binnenkant fabriek van Zweedse Pellets
De fabriek van binnen is uiterst modern

Fågelfors pellets levert in Zweden aan overheidsinstellingen, grote bouwmarkten en particulieren. Zweedsepellets.nl heeft echter als enige het recht verkregen om deze pellets nu ook in Nederland te verkopen.

Benieuwd naar ons assortiment? Je kunt op deze pagina onze pellets kopen.

De waardering van www.zweedsepellets.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 384 reviews.
Secured By miniOrange