Best beoordeelde aanbieder van houtpellets in Nederland

Over Zweedse Pellets

Leuk dat je meer wilt weten over Zweedse Pellets. Hieronder lees je wie we zijn, waarom we zijn begonnen met Zweedse Pellets en hoe we dit hebben gedaan.

Wie zijn wij?

De drijvende krachten achter Zweedse Pellets:

Anne Jelmer Boek – Klantenservice
Anne Jelmer zorgt ervoor dat al onze klanten er het hele jaar warmpjes bij zitten. Met veel enthousiasme en een Friese nuchterheid bestiert Anne Jelmer de klantenservice. 
Wanneer hij niet bezig is met klanten blij maken, geeft hij kitesurfles en trotseert hij zelf kitesurfend de onstuimige wateren van Friesland.

Kees de Vries – Bezorger en eigenaar
‘S Ochtends nog voor de haan kraait, is Kees onderweg om de eerste houtpellets bij de klanten langs te brengen. Met meer dan 30 jaar ervaring als chauffeur overwint hij dunne kronkelweggetjes en volgeparkeerde straten. Met de vorkheftruck als verlengstuk van zichzelf krijgt hij bijna altijd de pallet houtpellets in één keer bij jou in de opslag.

Zowel tussen de bestellingen door als in zijn vrije tijd is Kees te vinden in de natuur van Nederland, zichzelf in het zweet werkend op zijn mountainbike.

Waarom wij zijn begonnen met Zweedse Pellets: oprichters Hendrik en Gepke vertellen

Hendrik en Gepke, de oprichters van Zweedse Pellets
Hendrik & Gepke, oprichters van Zweedse Pellets

“Veertien jaar geleden na het kopen van een huis in Zweden, kwamen ook wij achter de geweldige voordelen van een pelletkachel. In Zweden is het al sinds de jaren ’80 normaal om je huis met pellets te verwarmen, een trend die pas de afgelopen jaren in Nederland vaart heeft gekregen. In het begin hadden wij veel problemen met onze pelletkachel. We kwamen er achter dat dit simpelweg was omdat we slechte kwaliteit pellets gebruikten.

Nadat we jarenlang verschillende merken pellets uit hebben geprobeerd zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij pellets uit Zweden. Sinds deze ontdekking zijn we nog meer fan van het verwarmen met houtpellets!

Het vooroordeel ‘als ze in Zweden iets doen , doen ze het ook goed’ bleek ook in het geval van pellets te kloppen. De meeste pellets die in Nederland worden verkocht hebben buitensporig hoge roetgehaltes, een hoge vochtwaarde of zijn niet gemaakt van schoon hout. Slechte pellets in je kachel zorgen voor storingen, het sneller kapot gaan van de schroef en voor veel warmteverlies, zoals wij dat aan den lijve moesten ondervinden..

Met deze pellets uit Zweden werden we een nog grotere fan van onze pelletkachel! Zo hebben we in 2014 dan ook besloten om ons huis in Friesland te verwarmen met een pelletkachel. Eenmaal in Nederland met een stevige voorraad pellets meegenomen uit Zweden, wilden we ons enthousiasme graag delen met andere liefhebbers van pelletkachels.

Zo gezegd, zo gedaan. Na een leuk bezoek aan de leverancier Lars-Ola, konden we los. Onze technisch onderlegde zoon Jelle maakte de website zodat we onze Zweedse Pellets met andere pelletkachelfans konden delen. We deden alles zelf; van het importeren tot klantcontact en bezorging. Zo willen wij ervoor zorgen dat we die Zweedse kwaliteit altijd kunnen waarborgen!

Amper een jaar na het begin vallen de pellets dan ook erg in de smaak bij onze klanten. We zijn blij dat zoveel mensen nu ook kunnen genieten van pellets die langer branden en een kachel die langer meegaat!

Naast Zweedse Pellets wilden we Nederland dan ook voorstellen aan meer brandproducten van Zweedse kwaliteit. Daarom leveren we nu ook houtbriketten uit Zweden met een enorm hoge verbrandingswaarde en schoon hout!”

Het liep de spuigaten uit: tijd voor versterking!

Na drie jaar steeds groter te groeien moesten Hendrik en Gepke het toch echt onder ogen zien: dit konden ze niet meer alleen af. Mensen met pelletkachels over het hele land waren op zoek naar topkwaliteit houtpellets! Daarom was het tijd voor versterking. 

Deze versterking vonden ze in Kees, liefhebber van duurzame energie maar ook zelf trotse eigenaar van een pelletkachel. Samen met zijn ervaring in transport en logistiek kon de snelle onverwachtse groei worden beteugeld. 

Kees verenigt zich met de waarden van Zweedse Pellets; topkwaliteit houtpellets met ouderwets goede service. 

We hopen liefhebbers van pelletkachels nog jarenlang blij te maken met onze Zweedse Pellets. We zijn een jong bedrijf en leren iedere dag bij. Heb je zelf een idee hoe wij ons werk beter kunnen doen? Neem alsjeblieft contact met ons op! We staan open voor je feedback.

Over de houtpelletzagerij in Zweden

Onze pellets komen rechtstreeks van de producent in Zweden. Dit zorgt ervoor dat we garant kunnen staan voor pellets van hoge kwaliteit.

De voorkant van de houtzagerij in traditioneel Zweedse stijl.

De familie Svensson houdt zich al generaties bezig met de verkoop van houtproducten. In 1985 is hier de houtpellet aan toegevoegd. Met meer dan 25 jaar ervaring en een continue drang om zichzelf te verbeteren, hebben ze het proces weten te perfectioneren. Dit zorgt voor een hoog verbrandingsrendement en de laagste aswaarde. 

De zagerij en fabriek is van binnen uiterst modern
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,-