Best beoordeelde aanbieder van houtpellets in Nederland

Zomer update 2018

In je favoriete tuinstoel, met die heerlijke warme zon, genietend van al het moois dat de zomer te bieden heeft, sta je misschien geen moment  stil bij die redder in nood bij dat toch zo grillige Nederlandse weer; je pelletkachel. Alhoewel ook Hendrik en ik enorm genieten van dit – voor Nederland – ongekend mooie weer, hebben we zeker niet stilgestaan! In dit bericht geven we jou dan ook graag een kleine update waar wij de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest.

Je pellets worden nu nog milieuvriendelijker bezorgd!

Nieuwe vrachtwagen Zweedse Pellets

Na het enorme enthousiasme waarmee onze Zweedse Pellets zijn ontvangen dit seizoen, zijn we de afgelopen tijd hard bezig geweest om te zorgen dat we sneller en duurzamer je pellets kunnen bezorgen. Zo willen we zorgen dat we de slagkracht krijgen van een groot bedrijf, maar nog steeds met de persoonlijke service van een kleine speler.

 

De eerste Zweedse Pellets vrachtwagen is een feit!

nieuwe pellettruck met vrachtwagen

Je volgende bestelling wordt bezorgd met de eerste echte Zweedse Pellets vrachtwagen! Zo kunnen we grotere bestellingen (zoals meerdere pallet pellets), in één bezorgronde afleveren en wordt de CO2 uitstoot per pellet verkleind! Dit zorgt ervoor dat we flexibeler bezorgen en belasten we het milieu nog minder.

Heb je een lastig te bereiken opslag? Maak je geen zorgen: naast de nieuwe truck hebben we ook een nieuwe heftruck, helemaal elektrisch, zodat we ook nog steeds de moeilijk bereikbare opslagplaatsen kunnen leveren

De pelletfabriek in Zweden

Hendrik en Lars-OlaZoals onze naam doet vermoeden, komen onze houtpellets uit Zweden en worden gemaakt in een pittoresk dopje genaamd Fågelfors. Onder de 456 inwoners die het plaatsje rijk is, bevindt zich ook de hofleverancier van onze producten, Lars-Ola. Hoewel wij de enige Nederlandse afnemer zijn, wordt Fågelfors Hylveri door de Zweden gezien als één van de beste houtpellets en is verkrijgbaar in de meeste bouwmarkten.

Het succes van zijn houtpellets, heeft Lars-Ola doen besluiten het (nog) groter aan te gaan pakken. Daarom is hij op dit moment druk bezig zijn fabriek uit te breiden. In al zijn enthousiasme werden wij uitgenodigd om te kijken hoe de nieuwe fabriek langzaam maar zeker vorm begon te krijgen.

Aangekomen bij de fabriek

Zo’n tripje konden wij als echte Zweden liefhebbers natuurlijk niet laten liggen. En zo stapten we vanuit Ryptsjerk in onze Volvo, op weg naar de toekomstige fabriek.

Lars-Ola geeft ons bij aankomst zijn gebruikelijke hartelijke welkom. Na even bijgepraat te hebben, krijgen we een rondleiding. Eén ding dat ons gelijk al opviel; de fabriek is goed uit de kluiten gewassen!

Lars vertelt ons dat deze nieuwe fabriek twee keer zoveel kan produceren dan de oude en gaat 24 uur per dag draaien. Zo hoopt hij te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag van de afgelopen tijd.

Hardhouten balken afkomstig uit productiebossen in de buurt.

 

Alles is erop gericht om deze nieuwe fabriek duurzaam te bouwen. Zo is er in plaats van metalen steunpalen, gekozen voor hardhouten balken, afkomstig uit productiebossen in de buurt.

De houtsnippers uit nabijgelegen productiebossen, worden eerst gedroogd in speciaal daarvoor ingelegde droogbakken. Dit zorgt voor het enorm lage vochtgehalte, dat de Fågelfors Hylveri houtpellets en houtbriketten typeert.

De droogbakken, hier links op de foto, worden Droogbakken van de pelletfabriekvoorzien van enorme schroeven, vergelijkbaar met de pelletschroef in je kachel, die de houtsnippers de fabriek in draaien als ze eenmaal gedroogd zijn.

Wanneer de pelletkorrels klaar zijn voor vervoer, worden ze bewaard in enorme silos (te zien op onderstaande foto). Al met al zorgt deze efficiëntieslag voor een nog duurzamere manier van het verwerken en vervoeren van pellets.

De enorme silos gebruikt voor het produceren van de houtpellets en briketten

Leuk detail: de hele fabriek wordt verwarmd met – je raadt het al – pelletkachels.

Al met al een erg leuk en leerzaam bezoek. De kwaliteit van de houtpellets blijft hetzelfde, alleen worden ze nu nog duurzamer gemaakt, verwerkt en vervoerd!

Wij zijn dus helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

 

 

 

 

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,-